Ihkad suuremat kodu? 3 asja, mida kolimise asemel teha (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilne põhjamaine korter Tallinnas.
Stiilne põhjamaine korter Tallinnas. Foto: KV.EE

Paljud meist kipuvad ruumipuudusel kohe uut ja suuremat elamispinda vaatama, aga sellega kaasnevad teadagi ka suuremad kulud. Anname paar nutikat nippi, mis võiks aidata kolimist edasi lükata.

1. Loobu asjadest, minimalism on moes

Kui vaatad tänapäeva moodsaid kodusid, siis ei äga need sugugi kolakoorma all. Loobu mõnedest asjadest (anna või müü ära või viska minema) ja näed kohe, kuidas ruumi juurde tuleb.

2. Kombineeri ja kasuta ruume nutikalt

Tänapäeva kodusid kiputakse paraku ruumiraiskajalikult juba ehitama: küll lahmakas koridor, küll liikumist takistav seinte asetus. Katsu oma kodus ruume nutikalt planeerida: äkki saad esiku- või elutoanurgast napsata kontoriruumi või garderoobi-majapidamisruumi? Lapsed võivad aga üsna kaua ka ühes toas kasvada.

3. Ladusta mujal

Kui ikka hirmsasti tahad asju alles hoida, rendi näiteks laopind. Kui su sõpradel või vanematel on ruumi üle, näiteks garaaži näol, võid paluda luba oma üleliigseid asju ajutiselt seal hoida. Kuid tulles tagasi punkti 1 juurde: mõtle ikka hästi läbi, kas kõiki asju on vaja alles hoida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles