Kohvik nõuab linnalt 17 000 eurot

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsakohviku ees on väliterrass olnud juba 17 aastat ja lindudega on suur häda olnud just viimasel kolmel aastal. Irena Sargla näeb linnuprobleemi kasvu põhjusena Kudjape prügila sulgemist.
Pitsakohviku ees on väliterrass olnud juba 17 aastat ja lindudega on suur häda olnud just viimasel kolmel aastal. Irena Sargla näeb linnuprobleemi kasvu põhjusena Kudjape prügila sulgemist. Foto: Irina Mägi

Kuressaare linnavalitsus peab alusetuks kesklinnas pitsakohvikut pidava OÜ Aiona 17 360 euro suurust nõuet 2014. ja 2015. aasta suvehooajal väliterrassil kauplemise käigus lindude tekitatud kahju hüvitamiseks.

Tartus elav Aiona omanik Irene Sargla ütles linnavalitsusele esitatud arvet kommenteerides, et see võinuks ka 10 000 võrra suuremgi olla. Linnud on tema sõnul minema tassinud toidunõusid ja nuge-kahvleid, nende tõttu on tulnud uusi toite teha, laudlinu pesta, rääkimata sellest, et inimesed ühel hetkel enam lihtsalt ei tule söögikohta.

«Hoiame kohta selle pärast, et suvel saame 60-kohalise terrassi avada, kus turiste toitlustada. Oma väikesel pinnal me toime ei tuleks. Linnavalitsus ütles, et see neid ei huvita, ja see oli väga solvav,» rääkis Sargla.

Refereeritud lugu saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles