30+ ja korterikaaslastega: kas ühiskorteris elamisel on vanusepiiri?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mees elab üksi, ei vaata keegi viltu, kaasüürilistega elamist peetakse aga imelikuks.
Kui mees elab üksi, ei vaata keegi viltu, kaasüürilistega elamist peetakse aga imelikuks. Foto: SCANPIX

Manhattani kosmilised korterihinnad toovad ühiskorterisse ka vanemaid kui vastselt kodust lahkunud kahekümneseid: vanusegrupis 18-44 kohtab korterikaaslaste leibkondi USA suurlinnades aina rohkem, kirjutab New York Times.

Näiteks 34-aastane James Lee jagab korterit kahe meessoost kaasüürilisega ning tunnistab, et kui keegi talt kümne aasta eest küsinuks, kas ta kujutab oma elu niisugusena ette, oleks ta eitavalt vastanud. Ta tunnistab, et koliks tegelikult parema meelega kokku oma pruudiga.

Professor Eric Klinenbergi sõnul ühiskond meeste peale, kes korterit jagavad, just eriti hea pilguga ei vaata. «Neljakümnesele mehele ei pane keegi üksi elamist pahaks, kuid elu meessoost kaasüürilistega ei kiputa väga mõistma,» rääkis ta väljaandele.

Kuid mida siis teha, kui oled näiteks abielu lahutanud, aga üksi elama ei kipu? Näiteks Jeremy Owens läks pärast abielulahutust korterikaaslaseks neljaliikmelisse sõpruskonda: teised meessoost kaasüürilised olid 26, 28 ja 31 ning alguses pelgas ta oma sõnul, kas nad omavahel klapivad. Kuid kõik sujus, hiljem kolis mees oma korterisse Bronxis ja üürib nüüd nüüd omakorda üht tuba välja - üüriliseks endise korterikaaslase 24-aastane õde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles