Swedbank loobus viimasest pangabussist (2)

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangabuss maanteemuuseumis.
Pangabuss maanteemuuseumis. Foto: swedbank

Täna toimus Eesti Maanteemuuseumis Varbusel Swedbanki viimase pangabussi pidulik üleandmine muuseumile.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul sõitis pangabussina kümne aasta jooksul kokku kolm bussi. «Kaks neist on leidnud endale juba uue elu – ühe masina andis pank käesoleva aasta alguses Haapsalu noorte innovatsioonikeskusele Innokas, mis sisustati ümber ratastel tööõpetuse klassiks ja robootikalaboriks ning see külastab nüüd Läänemaa maakoole,» märkis Ilisson.

Ta märkis, et teine buss oli vana ja oma aja ära elanud ja läks müüki ning kolmas, mis jäi pangavärvidesse, leidis nüüd omale auväärse koha Maanteemuuseumis teiste eksponaatide kõrval.

Eesti Maanteemuuseumi juhatajal Kadri Valneril on ütlemata hea meel sellise annetuse üle. «Kaks nädalat tagasi avasime muuseumis näituse «Head teed!», mis lõppes ajaliselt hetkes, kui info edastamine 20. sajandi alguses jõudis nii-öelda posti otsa. Täna muuseumisse jõudnud pangabuss on 21. sajandi teedest rääkiva näituse üks esimesi eksponaate ja näitab seda, kuidas sularaha kasutamine ühiskonnas väheneb ja arveldamine jõuab pilve,» lausus Valner. Ta tõi näiteks, et maainimene peab omama autot, et jõuda nii poeni kui ka sularahani ja teiste elamiseks vajalike teenusteni.

Bussid olid panga teenistuses aastatel 2005-2015 ning sõitsid mööda Eestimaad kümne aasta jooksul kolme peale maha kokku pisut üle ühe miljoni kilomeetri. Selle aja jooksul teenindati tuhandeid inimesi ning viidi sularaha maapiirkondadesse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles