Vedaja ja tellija usuvad, et tänavu kilomeetrite pikkused järjekorrad parvlaevadele ei kordu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam
Kuivastu sadam Foto: Erik Prozes / Postimees

Lähinädalatel asub mandri ja Muhumaa vahel liikuma suveks sellele liinile toodud parvlaev Mercandia - eile hilisõhtul Virtsu sadamasse jõudnud aluse tellis riik ja see peaks muutma mandri ja suursaarte vahelise laevaliikluse tipphooajal sujuvamaks. Selleks eraldas riik ka täiendavalt poolteist miljonit eurot.

Eile Hiiumaal kõikide osapooltega paika pandud plaanide kohaselt jäävad Virtsu-Kuivastu liinile sõitma parvlaevad Hiiumaa, Mercandia ja Ionas, Rohuküla-Heltermaa liinil sõidavad Regula, St. Ola ja Harilaid, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kindlasti tuleb arvestada sadamatega, ilmastikuga ja laevade piirangutega. Sündinud kokkulepe arvestab kõiki neid tingimusi ja sisuliselt tagab mõlemale saarele võimalikult hea üleveo võimekuse,» kinnitas majandusministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles