Video: nutiterminal võimaldab kaardimakseid mistahes asukohas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates maist pakub Swedbank kauplejatele uudseid väikesemõõdulisi nutiterminale, mis võimaldavad nutitelefoni või tahvelarvuti abil võtta vastu kaardimakseid.

«Nutiterminal on Eestis uus ja ainulaadne seade - tänu sellele saab teha kaardimakseid, sealhulgas ka puutevabasid viipemakseid, sõltumata asukohast ja kellaajast,» kirjeldas Swedbanki  arvelduslahenduste juht Eero Treumann. Kaardiga maksmine käib sarnaselt mistahes teise makseterminaliga.

Tavapärasest makseterminalist eristavad nutiterminali kompaktsed mõõdud, juhtmevaba ühildumine nutiseadmega ja lihtne kasutuskogemus. Kauplejatele on ehk selle puhul olulisim püsirenditasu puudumine.

Treumann märkis, et kaardimakseid saab nüüd vastu võtta nii käsitöökunstnik laadal käpikuid müües, talunik juhuslikule peatujale aiasaadusi pakkudes, korstnapühkija või juuksur oma teenuse eest tasu võttes.

Nutiterminali töölepanemiseks tuleb sõlmida Swedbankiga kaardimaksete vastuvõtmise leping ning laadida AppStore’ist või Google Play'st nutiterminali rakendus. Terminali saab kasutada koos Android või iOS operatsioonisüsteemil töötava nutiseadmega.

Esimesed kauplejad juba testivad nutiterminale, sealhulgas Türi lillelaadal eeloleval nädalavahetusel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles