Kuidas käituda, kui parklas mõlgiti autot ja põhjustaja põgenes?

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänavu on If kindlustusfirmale teada antud juba 1700 pargitud sõidukiga toimunud õnnetusest ning mitmetel juhtudel avastavad poest naasnud juhid kriibitud sõiduki ajal, mil põhjustaja on juba lahkunud.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonnajuht Taavi Kiibus soovitab kahju põhjustajal õnnetuspaigalt mitte minema sõita, sest suure tõenäosusega tabatakse ta hiljem tunnistajate ütluste ning videosalvestiste abil.

«Kui juhtute parklas kellegi sõidukit vigastama, siis on politsei kaudu võimalik kontakti saada kannatada saanud auto omanikuga, et siis kokkuleppele jõuda ja koos kindlustuspaberid täita. Kindlasti ei ole mõistlik sealt lihtsalt minema sõita, sest see ei oleks ilus ega aus ning avariipaigalt lahkumine on ka politsei poolt karistatav,» selgitas Kiibus.

Kiibus lisab veel, et kui teist osapoolt ei õnnestu välja selgitada, siis saab sõiduki korda kaskokindlustusega. Suure tõenäosusega on kasko ainsaks õlekõrreks neile, kes kahju oluliselt hiljem avastavad ning ei oska arvata, kus kahju võidi põhjustada.

Kuidas käituda, kui pargitud sõidukit on vigastatud.

  • Kui teine osapool on kohal, siis toimige nagu tavalise liiklusõnnetuse puhul – täitke liiklusõnnetusest teavitamise vorm ning pöörduge kindlustusandja poole.
  • Kui põhjustaja on lahkunud tuleb juhtunust teavitada politseid ning paluda pealtnägijate kirjeldusi toimunu kohta.
  • Põhjustajale jälile jõudmise tõenäosust suurendavad kindlasti läheduses asuvad turvakaamerad.

Kuidas käituda, kui õnnetul kombel ise kellegi sõiduki rihite.

  • Oodake teise sõidukijuhi saabumist ning täitke liiklusõnnetusest teavitamise vorm.
  • Kui ootamine venib pikale, saab teist osapoolt juhtunust teavitada politsei kaudu.
  • Täitke koos teise osapoolega liiklusõnnetusest teavitamise vorm ning pöörduge kindlustusandja poole.

Möödunud aastal anti If Kindlustusele pargitud sõiduki kahjustamisest teada 5000 korral, tänavu on selliseid teateid laekunud 1700.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles