Lugeja küsib: miks on seemneteta arbuusi sees seemned? (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemnete alged olemas ka seemneteta arbuusis.
Seemnete alged olemas ka seemneteta arbuusis. Foto: SCANPIX

Ostsin Rimist seemneteta arbuusi, söömise käigus tuli välja, et arbuusil olid siiski seemned sees. Kusjuures seemneteta arbuus on kallim kui seemnetega. Miks see nii on?

Vastab Rimi Eesti Food AS kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats:

«Tegelikult on seemnete alged olemas ka seemneteta arbuusis. See on lihtsalt aretatud selliselt, et vili saab küpseks enne, kui seemned ning nii nimetataksegi seda seemneteta arbuusiks. Ehkki tõesti, seal võib olla sees ka üksikuid valgeid ja harvem ka juba mõni küpsem seeme.

Reeglina aga on tegemist siiski arbuusiga, milles suures hulgas tumedaid seemneid ei esine. Ilmselt teab igaüks meist, kui palju seemneid on tavalises arbuusis. Võrdluses seemneteta arbuusiga on need ka tumedad.

Seemneteta arbuusi hinna teeb kallimaks asjaolu, et seda pakutakse turul tunduvalt vähem, kui tavalist arbuusi. Loomulikult võib olla, et vahel ka kaupluses eksitakse ning mõni arbuus satub teise asemele. Pahatahtlikult keegi seda mõistagi ei tee, sest kliendi usalduse kaotust ei või keegi endale lubada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles