Õpilasmalev hakkab endisi malevlasi kokku koondama

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Õpilasmalev

Õpilasmaleva juubeliaasta kodulehel avati malevarühmade registreerimiskeskkond, mille eesmärk on saada ülevaade 50 aasta malevarühmadest ning malevlastest.

Tänavu täitub Eesti Õpilasmaleval 50 aastat, seepärast on paras aeg tagasi vaadata ning koguda kokku seni veel laiali olevad infokillud. Registreerimiskeskkonna ülesehitus on lihtne – esmalt tuleb valida aasta, millal malevas oldi ning seejärel kuvatakse juba süsteemi sisestatud malevarühmad.

Kui sobivat rühma ei ole veel sisestatud, saab selle sisestada ise. «Õpilasmalevast on läbi käinud ligi veerand miljonit inimest, seega tuttav peaks see teema olema igale viiendale eestlasele. Loodame need infokillud maksimaalselt kokku koguda ning ootame aktiivset osavõttu nii endiste kui praeguste malevlaste seas,» sõnas EÕM50 projektijuht Kadi Mitt.

Õpilasmaleva juubeliaasta eesmärk on suunata tähelepanu õpilasmalevatele, nende tegevuse tähtsusele ning tunnustada üht pikema ajalooga noorsootöö formaati. Õpilasmalev on olnud läbi ajaloo peamine noortele suunatud laagriformaat, mis ühendab töökasvatuse ning kvaliteetse ja mõtestatud vaba aja veetmise.

Õpilasmaleva malevarühmade registreerimiskeskkond on avatud siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles