SASi reisijatel tuleb valmis olla ebameeldivusteks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi lennukid Stockholmis Arlanda lennuväljal.
SASi lennukid Stockholmis Arlanda lennuväljal. Foto: Reuters / Scanpix

Viimasel ajal on SASi Eestit puudutavaid liine tabanud tõrked, mida lennufirma põhjendab  plaaniväliste tehnoülevaatustega, aga kui kaua need veel lennugraafikuid mõjutavad, ei oska ettevõte öelda.

Viimased kaks päeva on ära jäänud mitu SASi lendu Tallinnast Taani või Norrasse ning probleeme on olnud ka asendusreiside leidmisega, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Aktuaalset kaamerat» konsulteerinud lennundusekspert selgitas, et tõenäoliselt on SASi puhul tegemist siinse regiooni ärimudeli ümberkorraldusega, kui liinide teenindamine antakse üle alltöövõtjate kätte.

Kuna probleeme on tekkinud ka mujal, siis tähtsamate ja parema täituvusega liinidel lendamiseks näpistatakse Tallinna arvelt. SASi Rootsi pressiesindaja Fredrik Henriksson ümberkorraldusi ei kinnitanud, tema sõnul  on lendude ärajäämise põhjuseks alltöövõtjate plaanivälised lennuki tehnohooldused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles