Avalda arvamust: kas pesta nõusid masinaga või käsitsi? (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas pesta nõusid nõudepesumasinas või käsitsi?
Kas pesta nõusid nõudepesumasinas või käsitsi? Foto: SCANPIX

Nõudepesuta majapidamises ei saa, aga kas pesta nõusid masinaga või käsitsi? Mõlemal on oma plusse ja miinuseid.

Bild der Frau vahendab portaali Houzz üleilmset küsitlust, kus kasutajatel paluti oma arvamust avaldada, kas parem on pesta nõusid masinaga või käsitsi. Selgus, et suurem enamik, ligi 70% vastanuist üle ilma eelistab nõudepesumasinat. Ainult muidu tehnikaimesid hindavas Jaapani oli tulemus teistsugune: sealsed kasutajad eelistasid nõusid käsitsi pesta.

Nõudepesumasina plussina nimetati mugavust,  aja kokkuhoidu ja seda, et õige pesuprogrammiga ja vajadustele vastava masinaga saab vett säästa. Sakslaste uuringu kohaselt kulutab käsitsi nõusid lobistav inimene 49 liitrit vett, nõudepesumasin vaid 13. Aja kokkuhoid on samuti sakslastel samuti uuringutega tõestatud: kui käsitsi nõude pesemine võtab pea tunni, saab masina täitmise ja nõude väljavõtmisega hakkama keskmiselt 9 minutiga.

Siiski toodi välja ka käsitsi nõudepesu plussid: näiteks saavad kallimad või pereliikmed üksteist nõudepesu käigus aidata ja sel moel koos aega veeta, ka saab käsitsi puhtaks sellised nõud, mida nõudepesumasin kas päris korralikult puhtaks ei pese või mida masinpesu kahjustada võib.

Kumb on parem, kas nõudepesumasin või eelistad siiski nõusid käsitsi pesta? Avalda arvamust meie kommentaariumis või meie lehel Facebookis!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles