Mobiilipangad uuenevad jõudsalt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pangad uuendavad aegajalt oma mobiilirakendusi, kuna inimestele on aina olulisem, et võimalikult paljusid tegevusi saaks teha mobiiliäpis, ilma et peaks pangakontorisse kohale minema.
 

Swedbanki teatel on alates maist on mobiilipanga eraklientidest kasutajatel võimalik oma deebet- ja krediitkaarte mugavalt nutitelefonis hallata. Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul saab nüüd mobiilis muuta pangakaardi limiite, lisaks saab mobiilis vajadusel oma kaarte kiiresti kinni panna ja uuesti aktiveerida.

Veel saab Swedbanki mobiiliäpis:

  • Teha makseid otse krediitkaardi kontolt
  • Maksta kaardiga veebipoodides
  • Näha pangakaartide avalehel oma deebet- ja krediitkaarte ning nende detailandmete nägemiseks tuleb klõpsata vastava kaardi pildil
  • Sisselogimata kaardikonto jääki vaadata
  • Teostada krediitkaardi tagasimakseid kiire kontojäägi aknast või konto väljavõttest
  • Kaarditehingute väljavõtteid näha ja tehingute otsinguid teostada

SEB Baltic Divisjoni e-kanalite juhi Ragnar Toomla kinnitusel on SEB mobiilipangas juba mitu aastat olemas võimalused oma pangakaardi limiite ja lubatud tehinguid seadistada. Veel saab mobiilipanga kaudu tellida virtuaalse pangakaardi internetiostude tegemiseks, lisaks on võimalik näiteks väärtpaberiportfelli jälgida ning väärtpaberitehinguid teostada. 

Ka LHV panga kommunikatsioonijuht Priit Rum märkis, et LHV mobiilipangas on pangakaartide info ja juhtimine olnud algusest peale olemas ning rakendust uuendatakse üsna tihti. «Mobiilipangas saavad kasutajad vaadata ja muuta limiite, kaarti blokeerida ja aktiveerida, maksta tagasi kasutatud krediidilimiiti. Samas näeb kaardiga seotud kontode andmeid, Partner Pangakaardi puhul ka kogunenud boonuspunkte,» kirjeldas ta.

LHV mobiilipank annab ka kasutajale märku, kui kaardilimiidid on täitumas või kaardi kehtivusaeg läbi saamas. Rakendus teab maksete ajalugu ja eeltäidab vajadusel uue makse puhul väljad, vaadata saab ka oma kontode infot ning limiite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles