Sidrunisõpru ootavad ees rasked ajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunid
Sidrunid Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavune sidrunisaak tuleb erakordselt kehv, kuna põhilisi kasvatuspiirkondi räsivad ebasoodsad ilmastikuolud ning taimehaigused.

Hispaania põhilistes põllumajanduspiirkondades Valencias  ja Malagas on erakordselt kuumad ilmad, mis pärsivad sidrunite tolmlemist ja kasvu, kirjutub Telegraph.

Argentiinat aga on sidrunite viljakoristuse perioodi tabanud suured vihmasajud, mis tekitavad kauba tarnimisel Euroopasse tõsiseid häireid ja pikaajalisi viivitusi.  Lõuna-Aafrika sidrunikasvatajad  on hädas seenhaigusega. See on toonud kaasa sidruni suurima hinnatõusu kaheksa aasta jooksul. Näiteks Suurbritannias on sidruni kilohind kasvanud veerandi võrra.

Ka laimi hind on peaaegu kahekordistunud. Mehhikos ületab nõudlus pakkumise ja seetõttu riik laime ei ekspordi. «Tavaliselt saime neid (laime toim) Mehhikost ja Brasiiliast, kuid Mehhiko on hetkel tarne täielikult peatanud. Brasiilia teab seda ja nad küsivad nüüd nii palju, kui tahavad,» rääkis French Gardeni turundusjuht Dan Purnell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles