Sularahaautomaat väikseid rahatähti alati ei väljasta (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodsamad sularahaautomaadid viieeuroseid ei väljasta.
Moodsamad sularahaautomaadid viieeuroseid ei väljasta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi igapäevaselt on viieeurone vaat et kõige enam kasutatav kupüür, on selle saamine sularahaautomaadist ootamatult keeruline.

«Hiljuti oli mul vaja viieeuroseid rahatähti. Ma püüdsin Lasnamäe Centrumis olevatest  Swedbanki automaatidest võtta 50 eurot väikestes kupüürides, kuid mitte üheski sealses automaadis see ei õnnestunud,» kirjutas venekeelse Postimehe lugeja.

Ta pöördus ka Swedbanki kontorisse, kust öeldi, et nii väikseid kupüüre automaadis ei ole. Kõige väiksem kupüür on kümneeurone. Aga kui on kindel soov saada  viieeuroseid, siis tuleb minna kontorisse ja maksta ka teenustasu oma raha väljavõtmise eest. Naise sõnul on tegu olukorraga, kus ta annab oma raha pangale laenuks, kuid protsente selle eest talle ei maksta. Aga kui ta soovib oma raha saada soovitud rahatähtedena, siis tuleb tal veel pangale peale maksta.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivase sõnul on neil kahte tüüpi sularahaautomaate. Ühed ainult annavad raha ja teised, kuhu saab nii sisse maksta kui ka raha välja võtte. Ainult sularaha väljastavates automaatides on  5-, 10-, 20- ja 50eurosed kupüürid. Sularaha sissemaksega automaatides aga on 10-, 20 ja 50eurosed kupüürid. «Tõepoolest, Lasnamäe Centrumis on meil väljas just sellised automaadid. Aga kui kliendil on vaja viieeuroseid, siis alati saab automaadist võetud raha kontoris peeneks vahetada ja selle eest tasu ei küsita,» kinnitas Siilivask.

Pangaesindaja selgitas, et erineva väärtusega euro pangatähti on ringluses seitse tükki (5, 10, 20, 50, 100, 200, 500). «Sularaha sisse- ja väljamakse automaadis on erineva väärtusega pangatähed paigutatud eraldi kassettidesse, mida on kokku neli tükki (nagu ka tavalises automaadis),» rääkis Siilivask. Neljast kassetist kolm on eraldatud taasringlusesse määratud pangatähtede (10,20,50) jaoks. Neljandasse kasseti kogub automaat ülejäänud sissemakstud pangatähed, mis ei ole määratud taasringluse jaoks.

«Seetõttu on võimalik sisse- ja väljamakse automaadis võtta vastu kõiki euro pangatähti ning piiratud kassettide hulga tõttu väljastada vaid kolme erinevat nominaali, milleks on 10€ ,20€ ,50€ väärtuses pangatähed,» selgitas Swedbanki esindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles