Rahavedajate liikluskultuur ärritab linnakodanikku (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S rahaveoauto Virbi tänava kõnniteel.
G4S rahaveoauto Virbi tänava kõnniteel. Foto: Lugeja foto

Ühte pealinlast häirib turvafirma G4S rahavedajate komme sõita mööda kõnniteid, turvafirma kinnitusel on kõik korrektne.
 

«Mind ajendas meedia poole pöörduma G4S töötajate käitumine. Lühidalt öeldes sõidavad need härrad mööda kõnni- ja kergliiklusteid, nagu oleks see sõidutee,» kirjutas venekeelse Postimehe poole pöördunud Aleksei. Mehe sõnul on ta ka varem märganud, et rahaveoauto sõidab mööda kõnniteid, kuna nii pääseb hoonele paremini ligi.

«Mitu korda olen näinud, kuidas rahaveoautod sõidavad Viru keskuse juures mööda kõnniteed, aga hiljuti sõprade juures külas olles nägime aknast, kuidas turvafirmamasin sõitis mööda kõnniteid ka magalarajoonis,» kirjutas mees. Sõprade väitel juhtuvat seda tihti, kuid nemad arvasid, et turvafirma võibki käituda nii nagu politsei. Mehe sõnul toimus see vahejuhtum Lasnamäel Virbi tänaval, kus maja esimesel korrusel on Konsum. Mehe sõnul soovib ta teada, kas turvafirma rahaveoauto ei riku mitte seadust. «Kui tegu on seaduserikkumisega, siis kuhu tuleks pöörduda, et neid vastutusele võetakse?» küsib Aleksei.

G4S pressiesindaja Reimo Raja sõnul on fotol nende firma  sularahaveo auto. Raja selgitas, et liiklusseaduse paragrahv 20 lubab peatada sõiduki kõnniteel veose laadimiseks. «Sularaha transportivad inkassaatorid peatavad auto kliendipunktile võimalikult lähedale turvakaalutlustel, et sularaha transportimine jalgsi oleks minimaalne,» rääkis turvafirma esindaja. Ta selgitas, et selline käitumine vähendab riski nii kliendi varale (veetavale sularahale), inkassaatorile, kes sularaha veab kui ümbritsevatele inimestele. «Antud objektile ligipääs on kõige lähemal just seal, kus antud auto fotol peatub. Sealt sularaha transportides ei pea inkassaator liigseid riske võtma. Seega antud juhul G4S töötaja liikluseeskirja ei rikkunud,» kinnitas Raja.

Ta lisas, et firma püüab oma tööd teha alati nii, et kellegi liikumist ei takistaks ega häiriks. «Palume inimestelt mõistvat suhtumist sularahavedajate suhtes, kes peavad oma tööd tehes alati tagama nii ümbritsevate inimeste, kliendi vara kui ka iseenda turvalisuse,» ütles Raja.

Mis puudutab kõnniteel sõitmist, siis antud objektil ei ole turvafirmal kahjuks võimalik muul moel turvaliselt kliendi juurde pääseda. «Parkla kaudu minnes peaks sularahavedaja jalgsi läbima juba liiga pika vahemaa, mis ei ole turvaline ümbritsevatele inimestele, sularahavedajale ega kliendi varale,» ütles Raja. Ta kinnitas, et sularahavedajad püüavad oma tööd teha alati nii, et nad kellelegi ette ei jääks ega kedagi häiriks ning seejuures püütakse  järgida ka rangeid turvameetmeid.

«Rõhutan, et liikluseeskirjade rikkumist G4S ei tolereeri. Kui keegi märkab G4Si autot liikluseeskirju rikkumas, siis palume sellest meile esimesel võimalusel teada anda. Saatke foto või video selgitava kirjeldusega g4s@ee.g4s.com,» ütles Raja.  Kui tuvastatakse, et töötaja on liikluseeskirja rikkunud, siis kindlasti tegeletakse temaga. «Koolitame oma töötajaid ohutult liiklema ja peame oluliseks olla liikluses teistele eeskujuks,» sõnas G4S esindaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles