Suurlinna uus trend: kaks kodu samas linnas

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara, kodu. Algselt koos plaanitud ümberehitus võib lahkuminekul palju pahandust tuua. Pilt on illustratiivne.
Kinnisvara, kodu. Algselt koos plaanitud ümberehitus võib lahkuminekul palju pahandust tuua. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kinnisvaraspetside sõnutsi on New Yorgi jõukamate ja tööülesannetega rohkem koormatud inimeste seas tekkimas uus trend: nad ostavad samas linnas lisaks veel ühe korteri, kirjutab Wall Street Journal.

Ent uut kodu ei soetata mõnda lähikonna hinnatud puhkusepiirkonda, näiteks Hamptonsisse, vaid teisest kodust mõne metroopeatuse kaugusele. Kahe kodu omanike sõnul on kaks korterit abiks juhul, kui peaks rohkem külalisi tulema ning kui üks korteritest asub töö- või meelelahutuspaikadele lähemal, saab vajadusel sinna ööbima jääda. Teist korterit eelistatakse suvilale vms. just aja kokkuhoiu tõttu - puhkamiseks pole tarvis autoga tunde liiklusummikutes istuda.

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütiku Risto Vähi sõnul kahe kodu soetamise trend Eestis väga levinud pole, ent seda tuleb ette. «Kui eramu asub äärelinnas ja siis on soetatud korter linnasüdames või vanalinnas, on see pooleldi nagu investeering, aga teisalt näiteks hea selleks, et laps saaks kooli ja trenni vahel vms aega parajaks teha,» rääkis Vähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles