Personaaltreenerid avalikustavad: veidrad viisid, kuidas klient on mu vallandanud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka personaaltreenerid võivad sageli kokku puutuda kummaliste klientidega.
Ka personaaltreenerid võivad sageli kokku puutuda kummaliste klientidega. Foto: Panther Media/Scanpix

Personaaltreeneri ülesandeks on sulle väljakutseid esitada ning innustada sind muutuma parema tervise ja kaunima kehakuju suunas. Samas ei pruugi igaüks seda hinnata ning võib treeneri utsitamist pidada liiga karmiks.

BodyAndSoul avalikustab mõne treeneri lood, kellest on kliendid tobedal või alatul kombel lahti öelnud.

«Olin klientidega kokku leppinud trenni pargis ning saatsin nad esmajoones soojendusjooksule. Nad ohkasid ja tegid grimasse, kuid läksid siiski jooksma. Korraga aga nägin, et kolm naist jooksis rajalt kõrvale ning istus autosse – ma ei kuulnud neist enam kunagi. Ilmselt oli see kõigile parim, kui isegi soojendusjooks valmistab neile pahameelt,» avaldas personaaltreener Mel Sydneyst.

Treener Harry, kes on pärit samuti Sydneyst, kirjeldas juhtumit, mil temast samuti sõnagi lausumata lahti öeldi. «Minu kliendiks oli naine, kes tundus väga pühendunud ja motiveeritud. Ta käis trennis kolm korda nädalas, kokku ligi kuu aega. Ühtäkki saatis ta kümme minutit enne treeningu algust sõnumi, et ei naase enam kunagi.» Treener püüdis teda telefonitsi kätte saada, kuid tulutult. Mitu kuud hiljem kuulis Harry naise sõbralt, et ta oli ühel hommikul lihtsalt otsustanud, et ei soovigi enam vormi saada.

«Mul on üsna eksklusiivne kliendibaas, nende seas ka näiteks härrasmees, kes võttis mu kaasa reisile Aasiasse, et saaksin teda seal juhendada,» kirjeldas Melbournes tegutsev Tim. Treeningplaan nägi ette kahe nädala vältel meditatsioone, joogat ning üldfüüsilist trenni. Sinna jõudes kurtis aga mees pidevalt kuumuse üle ning pika meelitamise peale nõustus vaid ühe treeningu kaasa tegema. «Meil olid ka tõsised vestlused raha kohta, sest ta püüdis maksmisest kõrvale hiilida ning paigutas mu odavasse, räpasesse hotelli. Ma ei saanud kohe tagasi lennata ning pidin mitu päeva seal passima. Sain õppetunni, et reisimiseks tuleks kliente hoolikamalt valida ning ettemaksu küsida,» sõnas treener.

Sydneys elav treener Dan vallandati aga Facebookis. «See oli eriti imelik – pärast treeningu lõppu kirjutas mu klient Facebookis, et kas keegi oskab personaaltreenerit soovitada, kuna tema oma olevat jama. Ilmselt oli ta unustanud, et oleme Facebookis sõbrad. Kirjutasin talle, et kui tal on midagi kurta või mulle öelda, siis tehku seda näost näkku. Ma ei saanud vastust ega näinud teda jõusaalis enam iial.»

Melbournes elav Ian sai aga kirjaliku, vanakooli vabanduse. «See juhtus ammu, enne veel kui kasutasime igapäevaselt mobiiltelefone. Alustasin treeningut koos ühe naisega ning palusin tal soojendust teha ja venitada, kuniks otsin välja mõned hantlid. Olin ära vaid mõne minuti ning leidsin naastes matilt kirja «See lihtsalt ei toimi enam». Tal oli ilmselt tuli takus minekuga, kuna see toimus eriti kiiresti. Nägin teda hiljem mõned korrad linnas, kuid ta vältis alati mulle otsa vaatamist,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles