Swedbanki varakindlustus korvab nüüd ka lume- ja jääkahjud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta 30. detsembril vajus Tõstamaa vallas lume raskuse all sisse talumaja katus.
Eelmise aasta 30. detsembril vajus Tõstamaa vallas lume raskuse all sisse talumaja katus. Foto: Urmas Luik

Uuest aastast kehtivad Swedbanki varakindlustuses uued kodu- ja kaskokindlustuse tingimused, mis muu hulgas näevad ette ka lume ja jää tõttu tekkinud kahjude korvamist.


Swedbank Varakindlustuse tegevjuht Ivika Torpel rääkis, et kodukindlustuse tingimustes on nüüd veelgi vähem välistusi. Näiteks hüvitatakse kahjud, mis on tekkinud hoonele pinnavee tõusu või üleujutuse tagajärjel, esmakordsel vee läbijooksmisel katuse- või seinakonstruktsioonide kaudu ning kui lumi või jää on oma raskuse tõttu midagi rikkunud.

Aiapiirded, kaevud, õuevalgustid, katusealused ja lipuvardad on kodukindlustusega ka varem kaitstud olnud, kuid nüüd kuuluvad kindlustuskaitse alla paljud muudki maja juurde käivad asjad, näiteks:
• tiigid, purskkaevud, basseinid, mänguväljakud, parkimisalad, kõnniteed ja kasvuhooned;
• hoonetele paigaldatud raadio- ja teleantennid, välisseintel olevad päikesevarjud ja teised esemed.


Samuti on kindlustatud aias asuv kodune vara, näiteks muruniidukid, lapsevankrid, jalgrattad, aiamööbel ja muu väljas kasutamiseks mõeldu. Ööseks ja kodust lahkumisel tuleb need loomulikult silma alt ära panna.

«Kindlustusjuhtumi tagajärjel kaduma läinud või kasutuskõlbmatuks muutunud asjade hüvitamisel ei lähtu me mitte kasutatud asjade turuhinnast, vaid maksame hüvitist uue eseme poehinna järgi,» lisas Torpel.

Kindlustatud on hulk teisigi asju, millele kindlustus varem ei laienenud: mobiiltelefonid, pihuarvutid, mälupulgad ning nende tarvikud ja lisaseadmed. Samuti sõbralt laenatud suusad, golfivarustus vms, mis ei kuulu küll teile, kuid mis asuvad teie kodus.

Ehitusjärgus ehitist saab kindlustada nüüd ka siis, kui majakarp ei ole suletud, st sellel puuduvad uksed ja aknad. Kui maja on juba sellises seisus, et seda saab võõraste eest kinni panna, kuuluvad kindlustatud esemete hulka ka ehitusmaterjalid ja tööriistad. Ehitusmaterjalid ei ole kindlustatud vaid juhul, kui nad asuvad majast väljas või majas, mis on kindlalt sulgemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles