Saksamaal tahetakse ära muuta «Kõlblik kuni …» (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ettepanekul võivad Euroopa Liidus toodetud toiduainete pakenditelt märked «Kõlblik kuni …» ja «Parim enne …» peagi kaduda.
Saksamaa ettepanekul võivad Euroopa Liidus toodetud toiduainete pakenditelt märked «Kõlblik kuni …» ja «Parim enne …» peagi kaduda. Foto: Zeit-Online

Saksamaa toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt on seisukohal, et toiduainete pakendil olevast teabest «Kõlblik kuni …» tuleks loobuda, sest see aitaks lõpetada pillava ümberkäimise toiduga, kirjutas Saarte Hääl Saksa ajalehe Die Zeit kaudu.

Kohtumisel ajakirjanikega märkis minister, et suurt osa toiduaineid kõlbab kasutada ka pärast pakendil oleva kuupäeva kukkumist. «Me viskame iga päev prügikonteineritesse hulganisti täiesti kõlblikke produkte, sest tootjad on end üleliia kindlustanud,» ütles ta. Schmidti sõnul valmistab Euroopa Liit vastava direktiivi ette juba lähikuudel.

Tulevikus, jätkas Schmidt, võetakse kasutusele nn targad pakendid. Näiteks jogurtitopsile soovitatakse paigaldada elektrooniline kiip, mis reageerib jogurti kvaliteedi muutustele. «Värviskaala näitab kas punase või rohelise tooniga produkti värskust ja kõlbulikkust ja siis on juba igaühe enda otsustada, millise tasemeni on ta nõus üht või teist toiduainet tarbima.»

Refereertitud lugu saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles