Hallitanud võileibade müük lõppes skandaalse vallandamisega (10)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitanud leivad Hiiumaa laeval.
Hallitanud leivad Hiiumaa laeval. Foto: Lugeja foto

Täna hommikul avanes Hiiumaale sõitjatele vaatepilt, mis ajab söögiisu pikemaks ajaks ära – letis olnud kiluleivad hallitasid. Kuigi võileibade hävitamine oli eile töö lõpetanud vahetuse ülesanne, lasti lahti täna hommikul tööle tulnud inimene.

«Tänahommikusel reisil liinil Heltermaa-Rohuküla kl 8.30 müüdi taolisi kiluleibasid. Teenindaja väitis, et polevat võimalik, sest alles eile tegi need. Palusin tal leivad siiski müügiletilt kõrvaldada, mille peale ta murdus ja lausus: «Ma ei suuda siin enam töötada, siin pidevalt toit mädaneb ja see kõik söödetakse inimestele sisse!»,» kirjutas Postimehe poole pöördunud reisija.

Postimehe tarbijaportaal sai ühendust Hiiumaa liinil toitlustust pakkuva firma Väinamere Teenindus juhiga, kes keeldus oma nime avalikustamisest.

Meile saadeti täna hommikul Hiiumaa laeval tehtud foto hallitavatest kiluvõileibadest. Kuidas selline asi võimalikus sai?

 Pilt on tehtud enne, kui müügiprotsess on alanud, sest eelmine, kes õhtul ära läks, jättis leti koristamata. See oli koristamise käigus tehtud pilt. Neid võileibu ei ole müüdud kellelgi.

Aga see inimene, kes meile kirjutas, ütles, et ta pidi paluma, et need ära koristatakse.

Ei, ei. Ma tean seda intsidenti. Mina olen ettevõttes pealik, siis minuni on jõudnud seletuskirjaga sellised andmed, et üks jättis koristamata ja teise vahetuse inimene ei jõudnud seda veel teha. Selle viga, kes sinna jättis, aga ka selle oma, kes koristamata jättis.

Kirjutaja sõnul olla teenindaja ohanud, et selliseid asju tuleb ikka ette ja tema ei jõua koristada. Kui tihti teil see toit halvaks läheb ja kui kaua see seisab, et nii juhtub?

See inimene on Hiiumaa liinil tööl alles esimest vahetust ehk kolmandat päeva. Kuidas ta sellist asja sai  üldse öelda, kui ta ei ole meie ettevõttes Hiiumaa liinil töötanud? Ta oli varem Saaremaa liinil, kus oli tiimitöö ja ilmselt on sealt see harjumus, et teised teevad töö ära. Nüüd on ta üksinda tööl. Tänasest päevast on ta kõrvaldatud.

Te kõrvaldasite töölt selle inimese, kuna  keegi teine jättis koristamata?

Mul ei ole mitte midagi muud teha, sest tal ei ole mõistvat seletust sellele, kuidas võis selline asi letti jääda eelmisest vahetusest. Ta ei anna adekvaatset selgitust ja seni, kuni ma ei ole selgeks saanud, kas selleks oli soov kedagi mürgitada, ettevõtte mainet kahjustada või oli see kokkumäng, ma ei tea seda. Aga müüki pole toimunud ja seda inimest meie töötajate seas ei ole.

Kui tihti selliseid olukordi ette tuleb?

Esimest korda selle 16 aasta jooksul on selline jama. Meil on võileibade maksimum müügiaeg kuus tundi,  neid hoitakse +2 ja +6-kraadisel temperatuuril. See saab olla ainult kas pahatahtlikkus või täielik hoolimatus, et inimesed on selle nii jätnud.

Kas teete võileivad ise või toote kusagilt?

Need tehakse laevas valmis. Kui need ei ole kuue tunni jooksul müüdud, siis  need lähevad kõrvaldamisele, kui neid ei saa ümber töödelda. Näiteks sinki saab veel kuumtöödelda, aga kiluleivad ja kalatooted lähevad kõik hävitamisele.

Suur aitäh selgituse eest, aga kellega ma rääkisin, sest teie nime ei olnud kodulehel.

See ei ole oluline. Põhiline on, et saite teada.

Kõne katkestatakse.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles