Läti poe kahtlane turvalisus Eesti poodide kontrolli kaasa ei too

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma
Prisma Foto: Sille Annuk

Kuna ühe Läti Prisma hoone turvalisus sattus kahtluse alla, siis on otsustatud kontrollida üle ka kõik teised sama keti poed. Eestis seda ei tehta.

Lätis evakueeriti 3. juunil Deglava Prisma kliendid ja töötajad, kuna hoone konstruktsioonis täheldati muutusi, kirjutab Mixnews.  Pood on siiani suletud. Kuigi probleemid ilmnesid ainult ühes Läti Prismas, siis kontrollitakse hoolikalt üle ka teiste sama keti poodide seisukord.

«Prisma kauplused asuvad Eestis kõik rendipindadel ja Prisma Peremarket ise kaubanduspinda ei oma. Hoolimata sellest, et enamasti vastutab ehitise turvalisuse eest rendileandja, jälgime ka ise pidevalt hoonete seisukorda,» ütles Prisma turundusjuht Silver Säga. Ta lisas, et konkreetse  Läti juhtumi kohta ei ole neil väga täpset informatsiooni. «Küll aga saame öelda, et kui hoone turvalisus satub kahtluse alla, uuritakse selliseid asju arusaadavatel põhjustel väga põhjalikult. Järeleandmisi hoone turvalisuse osas ei ole võimalik teha üheski riigis,» kinnitas Säga.

Riias asuva Maxima kaubanduskeskuse katus varises sisse 21. novembril 2013. Surma sai 54 inimest, nende hulgas kolm päästetöötajat. 58 inimest sai kehavigastusi ning 49 inimest kannatas moraalset või ainelist kahju. Hukkunute arvu poolest on tegu Läti ajaloo suurima õnnetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles