Veebikonstaabel hoiatab Facebooki kontode ülevõtmise eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook kuulub enimkülastatud veebilehtede hulka.
Facebook kuulub enimkülastatud veebilehtede hulka. Foto: Mihkel Maripuu

Veebikonstaabel kutsub Facebooki kasutajaid üles tähelepanelikkusele, kuna hiljuti on seal levima hakanud abipalvete näol kahtlaste linkide saatmine, millega püütakse tegelikult kasutaja kontot omastada.

Veebikonstaabel Maarja Punak andis oma sotsiaalmeedia kontol teada, et Facebookis levib viimasel paaril nädalal petuskeem, millega on üle võetud kümneid Facebooki kontosid. Selleks kasutatakse peamiselt kahte moodust. Facebooki postkasti saadetakse kiri sisuga:

  • «Palun hääleta minu pildi poolt, klikka sellel lingil;»
  • «Leidsin sinu kohta halvustavad kommentaarid, nende vaatamiseks ja kustutamiseks klikka sellel lingil.»

«Ühendab neid mõlemaid just see, et lisatakse link, millele klõpsates tuleb oma kontole uuesti sisse logida. Ära ei tohi aga unustada seda, et te ju oletegi omal kontol ja kuskile uuesti sisselogimine võiks äratada kahtlust,» märgib Punak.

Siiani on inimesed veebikonstaabli kinnitusel oma kontod enamasti tagasi saanud. Lihtsamini läheb see neil, kes on oma konto seadetes määranud usalduslikud kontaktid ja kasutavad telefonile saadetud turvakoode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles