Kas Eesti maasikas on tõesti juba müügil? (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maasikas.
Eesti maasikas. Foto: Liis Treimann

Nii varane Eesti maasikate hooaeg tekitab müüjates kahtlust, kes tegu on tõesti Eesti päritolu maasikaga või kaunistab seda vaid sellenimeline silt.

Turul pakutavate maasikate hinnad jäävad vahemikku üks kuni kolm eurot kilo, valdavalt on turul müügil Leedu, Kreeka ja Poola päritolu maasikad. Mõni üksik kaupleja pakub Räpinast pärit Eesti maasikat, hinnaga 7,5 eurot kilogrammi eest.

Ühelt müüjalt küsides, kas Eesti maasikas on tõesti nii vara juba turulettidel saadaval, kostis ta, et Eesti maasikat pole veel üldse müügile tulnud. Eesti maasikaid pakkuvate müüjate suhtes oli ta umbusklik, andes mõista, et võib samuti ju ükskõik millise sildi maasikate juurde kleepida. Kõrval seisev kaupa transportiv noormees lisas omapoolse kommentaari: «Ehk nädala pärast jõuavad, tavaliselt tuleb Eesti maasikas jaanipäeva paiku.»

Üks turul ringi liikunud naisterahvas kommenteeris Eesti maasikate maitset järgmiselt: «Kasvuhoonemaasikas, millel pole ka veel see õige Eesti maitse.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles