Uuring: Iga kolmas töötaja vaatab kõrvalt uut tööd

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuse määr oli 2016. aasta II kvartalis 6,5 protsenti.
Töötuse määr oli 2016. aasta II kvartalis 6,5 protsenti. Foto: Mailiis Ollino

Eesti suurima tööturu- ja palgauuringu tulemused näitavad, et viimase 6 kuu jooksul on mujale tööle kandideerinud 31 protsenti kõigist uuringus osalenud töötajatest. 

Palgainfo Agentuuri, tööandja turunduse agentuuri Brandem ja teiste partnerite koostöös mais 2016 läbiviidud tööturu- ja palgauuringus osales 12 603 töötajat ja tööotsijat, mis teeb uuringust suurima töötajate küsitluse Eestis. Uuringu üks fookustest oli sel korral tööle kandideerimise analüüsimine tööotsija pilgu läbi, et vastata tööandjate küsimusele, kuhu kaoavad kandidaadid.  

Vastajatel  paluti nimetada põhjuseid, miks nad on töökohale kandideerimise katkestanud. Uuringu tulemuste põhjal on kõige sagedasemad põhjused, miks tööle kandideerimine katkestatakse: töövestlusel saadud info ei vastanud ootustele; tööandja kohta saadi tuttavalt, meediast või mujalt negatiivset infot; tööandjalt ei saadud piisavalt infot ja tagasisidet.

Brandemi tegevjuhi Paavo Heili sõnul annavad uuringutulemused hulgaliselt mõtteainet tööandjatele. «Palju räägitakse sellest, et töötajaid on raske leida. Samal ajal on tööjõuturg aga ülimalt aktiivne. Statistikaameti andmetel vahetab aastas vahetab töökohta ligikaudu 150 000 inimest ja vähemalt 2 korda rohkem on neid, kes on kuhugi kandideerinud,» sõnas Heil.

Põhjused, miks tahetakse vahetada töökohta on suurel määral ka tööandjatest endist tulenevad. «Oluliseks töökoha vahetamise ajendiks on parem töötasu ning tööprotsesside kehv korraldus, ebapädev juhtimine, motivatsiooni langus ja teised põhjused,» soovitab Heil tööandjatel oma juhtimispraktikad üle vaadata.

Uuringu tulemusi tutvustatakse 20. juunil toimuval tööturu- ja palgauuringu tulemuste esmaesitlusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles