Kuum trend kohvifännidele: lämmastikuga pruulitud kohv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucks'i kohv.
Starbucks'i kohv. Foto: SCANPIX/REUTERS

Uusim avastus parimate kohvimaitsete ja -aroomide avaldamiseks on lämmastik - gaas, millel puudub igasugune lõhn ja kõrvalmaitse,  millega pruulitakse "lämmastikkohvi" (nitro caffee). Lämmastikkohv pakendatakse rõhu all vaatidesse ning serveeritakse sarnaselt õllele.

See kerge gaas annab kohvile imepäraselt kerge oleku ning pikalt püsiva vahu. Selle näol ei ole tegemist vaid  uut tüüpi kohviga, vaid tegemist on täiesti uue kohvitarbimise trendiga, vahendab NBC News.

«Külm kohvijook on suveperioodil muutumas aina kasvavaks trendiks,» kirjutas Starbucks’i esimees ja tegevjuht Howard Schultz.

Lämmastikkohv on oma olemuselt kvaliteetselt röstitud ubadest valmistatud kõrgkvaliteetne külm jook, mis on peale jahtumist lämmastikuga rikastatud. Lämmastik annab kohvile mulli ning kerguse. See meenutab oma serveerimisviisilt ja tekstuurilt tumedat õlle, olles värvuselt tume, tugeva vahu ja mulliga. Starbucks, hetkel ainus lämmastikkohvi pakkuv ettevõte, kirjeldas seda kui sametise tekstuuriga kraanist voolavat kärestikku, mis on naturaalse magususega ja meeldivalt siidja tekstuuriga.

Eeldades et jaheda kohvi tarbimine kahekordistub järgneva kolme aasta jooksul, laiendab Seattle’is asuv hiiglaslik kohvitootja selle uudse ja jõudsalt trendi koguva lämmastikkohvi pruulimist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles