Aktiviseerimiskeskus aitab hoida inimesi töövõimelistena

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud parandavad jalgrattaid.
Töötud parandavad jalgrattaid. Foto: Tulevik

Euroopa sotsiaalfondi toel tegutsevad aktiviseerimiskeskused aitavad pikaajalistel töötutel säilitada tööharjumusi ja olla töökoha otsimisel konkurentsivõimelised.


Pärnus tegutseva aktiviseerimisekeskuse «Tulevik» juht Priit Ruut ütles, et selle tegevused on suunatud sellistele tööturu riskirühmadele nagu puuetega inimesed, pikaajalised töötud, noored, mitte-eestlased, vanemaealised ja vanglast vabanenud.

Keskuses erinevaid võimetekohaseid töid teinud 240 inimesest on tänaseks töö leidnud 36 ja 3 on suundunud õppima.

Projekti raames on käima pandud ringluspood, kus müüakse elanike loovutatud ja töötute poolt korrastatud kasutatud mööblit, kodutehnikat, jalgrattaid ja muid esemeid. Samades ruumides tegutseb ka käsitöökoda, kus kasutatud riietest ja humanitaarabi jääkidest valmivad klientide silme all kaltsuvaibad, lapitekid, pajalapid ja muud tooted.

Töötud käivad ka näiteks üksikutel vanuritel kodus puid lõhkumas ja ladumas ning abiks heakorratöödel. Nende kasutuses on ka väike veok.

Lisaks igapäevasele praktilisele aktiviseerivale töötegevusele saavad töötud, kes seda vajavad, psühholoogilist nõustamist, üldharivaid loenguid ja keeleõpet.

«Meie eesmärk on hoida inimesi tööleminekuks vormis, pakkudes neile mitmesuguseid abitöid ja võimalust suhtlemiseks,» lausus Ruut.

Euroopa sotsiaalfondi rahastatavate projektide hulgas on veel teinegi taoline töökeskus Tartumaal, mil nimeks «Tööotsijate edukas lõimumine tööturule». Ka seal saavad töötud kahe aasta jooksul koolitust, tugiisiku teenust ja vajalikku nõustamist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles