Facebook paneb kasutajad peagi sundolukorda

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: GERARD JULIEN/AFP

Üsna varsti peavad Facebooki kasutajad sõpradega edasi suhtlemiseks laadima endale telefoni eraldi Messengeri äpi.

Kui 2014. aastal kutsus Facebook üles Androidi ja iOSi kasutajaid endale telefoni alla laadima eraldi äppi sõpradega vestlemiseks, siis nii mõnedki inimesed loobusid Facebooki enda portaali kasutamisest ning läksid üle vaid vestlusteenusele. Alles jäi ka võimalus veebiportaali kaudu sõpradega suhelda.

Nüüd plaanib Facebook lõpetada võimaluse suhelda veebiportaali kaudu. Selleks, et kasutajad saaksid edasi suhelda, tuleb neil oma telefoni tõmmata Messengeri äpp.

Facebook põhjendas muudatusi sellega, et nad soovivad pakutavat teenust vaid paremaks ja kasutajasõbralikumaks muuta.

«Alates 2014. aastast oleme töötanud palju, et Messengerist saaks parim platvorm inimeste omavahelisele suhtlusele,» sõnas Facebooki kommunikatsioonijuht.

Ta lisab, et Messengeri äpp aitab saata sõnumeid, teha videokõnesid ja palju muud ligi 20 protsendi ulatuses kiiremini. Messengeri äpp on järjest enam pühendunud funktsioonidele, mida ainult veebi kasutamine ei paku.

Messengeri äppi kohustuslikuks muutes võidab Facebook endale rohkem sisseloginud kasutajaid päevas. See tähendab 1,09 miljonit aktiivset kasutajat päevas, mis tagab juhtivama rolli Messengeri äppide seas maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles