Rehviliit kiidab heaks keskkonnaministeeriumi ettepanekud vanarehvide probleemi lahendamiseks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanarehvide probleemi lahendamiseks töötas Keskkonnaministeerium välja ettepanekud jäätmeseaduse muutmiseks, et suureneks kontroll müügile lastud rehvikoguste üle ning  paraneks järelevalvevõimekus.
Vanarehvide probleemi lahendamiseks töötas Keskkonnaministeerium välja ettepanekud jäätmeseaduse muutmiseks, et suureneks kontroll müügile lastud rehvikoguste üle ning paraneks järelevalvevõimekus. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Eesti Rehviliidu hinnangul on keskkonnaministeeriumi ettepanekud jäätmeseaduse muutmiseks hea algus probleemile lahenduse leidmiseks.

Eesti Rehviliidu juhi Kaur Kuurme sõnul on mure taaskasutamata vanarehvide kuhjumise üle põhjendatud. «Olukorra lahendamiseks on seaduse muutmine hädavajalik samm. Hea meel on, et ministeerium on probleemi olemust mõistnud ja selle lahendamisega tegeleb,» rääkis Kuurme. Ta lisas, et samas tuleb tõsisemalt tegeleda ka väljastpoolt Eestit tulevate rehvide kontrolliga.

«Viimasel ajal on mitmed juriidilisest isikust ettevõtjad hakanud enda tarbeks ostma rehve näiteks Lätist. Peale kasutamist jõuavad need aga Eesti rehviringluse süsteemi,» selgitas rehviliidu juht. Sellisel juhul kvalifitseerub ettevõte tootjaks ning tekib kohustus registreerida rehvid probleemtooteregistris PROTO.

Kuurme sõnul peaks seaduseelnõu sisaldama ka samme selle teema lahendamiseks. «Kindlasti aga tasuks kaaluda keskkonnatasu kehtestamist, mis oleks hea tööriist probleemi lahendamiseks,» rääkis Kuurme.

Eesti Rehviliit taaskasutab 6000-7000 tonni vanu rehve aastas. Rehviliit on eelnevalt teinud omapoolseid ettepanekuid seadusandluse muutmiseks ning jätkab koostööd keskkonnaministeeriumi ja -inspektsiooniga lootuses, et rehvide taaskasutussüsteemi puudused saavad ka riiklikul tasandil sisuliselt lahendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles