Neli noort plaanivad sõita longboardiga läbi Euroopa

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on noored longboardiga sõitmas.
Pildil on noored longboardiga sõitmas. Foto: Panther Media / Scanpix

Neli Norra teismelist võtavad peagi ette ekstreemse katsumuse ja sõidavad longboardiga läbi Hollandi, Belgia, Luksemburgi, Saksamaa ja Prantsusmaa.

18 aastased Johannes Veine Wiig, Fredrik Ringen, Tobias Skammelsrud Madsen ja 17 aastane Mathias Aleksander Hansen otsustasid sel suvel ette võtta midagi ekstreemset, vahendab The Local. Seega otsustasid noormehed koos, et seiklevad rula meenutava longboardiga läbi Euroopa. Noored on eesmärgiks seadnud, et sõidavad 17 päevaga ligi 800 kilomeetrit läbi viie Euroopa riigi.

«Mõnel päeval sõidame longboardiga keskmiselt 50 kilomeetrit ja kuna see meid piisavalt ei rahulda, siis otsustasime leida muu alternatiivi,» ütles Tobias Skammelsrud Madsen.

Skammelsrud rääkis, et Johannes ja Fredrik võtsid eelmisel aastal ette samasuguse reisi, kus nad skeitisid Norrast Taani, täpsemalt Kopenhaagenisse, et korjata Norra Vähiliidule raha. «Pärast seda reisi plaanisid poisid veel üht ja muidugi ma tahtsin nendega liituda ning nii me hakkasime Mathiasega teekonda planeerima,» rääkis Skammelsrud ekstreemse idee tagamaadest.

Nelja sõbra teekond algab Amsterdamist, pärast mida nad kavatsevad suunduda lõunasse läbi Belgia, kus nad lõpuks peatuvad Brüsselis. Pärast seda nad Wiz üle Luksemburg ja peatuvad Saksamaa edelaosas linnas nimega Leuk. Lõpuks nad uisutavad Prantsusmaale ja sõidavad sealt rongiga Pariisi, kust nad kavatsevad lennata koju tagasi.

«Me oleme juba broneerinud lennupileteid, mis tähendab, et Pariisis peaksime olema 17. augustiks,» rääkis Skammelsrud.

Neli sõpra loodavad teha oma reisi võimalikult soodsa hinnaga, sest viie riigi külastamine ei ole päris odav lõbu. Telkimise asemel ööbivad poisid siiski hotellides, aga üritavad toituda võimalikult odavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles