Vaata, kui kiirelt liiguvad pühade ajal rahalaevad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Pikkade pühade ning nädalavahetuse eel tasub kiirustada, kui tegemata on mõned toimingud pangakontoris või teele panemata välismaksed – jaaniajal võib nende tegemine veel järgmisesse nädalasse lükkuda.

SEB PANK

Pangasisesed maksed. Kõik SEB Panga sisesed maksed jõuavad pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul. Samuti saab kiirelt ülekandeid teha mobiilimaksega.

Euroopa maksed. 23. ja 24. juunil toimuvad Euroopa maksed tavapärasel viisil.

Välismaksed. 23. ja 24. juunil välisarveldusi ei toimu. 22. juunil edastatakse välismaksed saaja panka või korrespondentpanka järgmise ajakava kohaselt:

  • tavamakse (v.a Euroopa makse) edastatakse 28. juunil;
  • kiirmakse, mis tehakse
    - hiljemalt kell 11.00, edastatakse 27. juunil;
    - pärast kella 11.00, edastatakse 28. juunil.
  • (Euroopa) ekspressmakse ja SEB grupi sisese makse, mis tehakse
    - hiljemalt kell 11.00, edastatakse samal päeval;
    - pärast kella 11.00, edastatakse 27. juunil;

Pangakontorid. 22. juunil on väljaspool Tallinna asuvad kontorid avatud kuni kella kaheni. Erandiks on Kärdla kontor, mis on 22. juunil avatud kuni kella üheni. Tallinnas asuvad kontorid suletakse tavapärasest kolm tundi varem. 23.-25. juunil on kõik SEB kontorid suletud.

SWEDBANK

Pangasisesed maksed. Kõik Swedbanki pangasisesed maksed toimivad tavapäraselt ning samuti saab kiirelt ülekandeid teostada mobiilimaksega.

22. juunil alates 16.00 kontoris ja 16.30 elektroonilistes pangakanalites ning 23.-26. juunil tehtud siseriiklikud maksed võetakse küll vastu, kuid edastatakse saaja panka 27. juunil.

Välismaksed. 22. juunil tehtud ekspressmaksed, Euroopa kiirmaksed ja Swedbanki grupi sisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal pangapäeval (22. juuni). Kiirmaksed ja Euroopa maksed edastatakse järgmisel pangapäeval (27.06.), tavamaksed ülejärgmisel pangapäeval (28. juuni).

23. ja 24. juunil panka laekunud siseriiklikud ja välislaekumised kantakse klientide kontodele 27. juunil.

Pangakontorid. 22. juunil on kontorite ja pangapunktide tööpäev lühendatud kolme tunni võrra. 23.-24. juunil on kontorid ning pangapunktid suletud.

LHV PANK

Pangasisesed maksed. Pangasiseseid ja Euroopa makseid toimuvad pühade ajal tavapäraselt. Traderi kontode kandeid tehakse nii 23. kui ka 24. juunil kuni kella kaheni.

Välismaksed. Välismakseid ajavahemikul 22.–24. juuni ei tehta. Kui algatada välismakse 20. või 21. juunil, lisandub makse saajani jõudmise ajale kolm lisapäeva.

Pangakontorid. 23. ja 24. juunil on LHV kontorid ja klienditugi suletud. Sellele eelneval lühendatud tööpäeval, 22. juunil suletakse klienditeenindus Tallinnas kell 16 ja Tartus kell 15. 25. juunil töötab klienditugi tavalistel aegadel kell 10–17.

NORDEA PANK

Pangasisesed maksed. Kõik Nordea Eesti sisesed maksed jõuavad pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul. 23.–24. juunil teostatud tehingud kajastatakse konto väljavõttel järgmise pangapäeva kuupäevaga (27. juuni). Samuti edastatakse Eesti-sisesed kiirmaksed saaja panka 27. juunil.

Euromaksed. 23. ja 24. juunil laekunud maksekorraldused edastatakse 27. juunil.

Välismaksed. 23.–24. juunil ei toimu välismaksete töötlust. Kõigi välja saadetud maksete väärtuspäevad lükkuvad vastavalt pühadele edasi.

Pangakontorid. 22. juunil on pangakontorid avatud tavapärasest kolm tundi lühemalt. 23.-24. juunil on kõik pangakontorid suletud. 25. juunil on tavapäraste laupäevaste lahtiolekuaegadega avatud Nordea Lasnamäe, Järve, Kristiine, Rocca al Mare ja Tartu Kaluri pangakontorid. Klienditugi teenindab kliente pühade ajal ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles