Alatud ettevõtjad üritavad tööinspektsiooni nimel kliente võita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mitmed ettevõtjad üritavad end tööinspektsiooni koostööpartnerina esitledes klientidele koolitusi ja dokumentide vormistusteenust pakkuda, kuid inspektsiooni teatel nemad nendega koostööd ei tee.

«Ühest küljest on hea meel, et keegi ennetustööd teeb, kuid teisalt ei ole eetiline, kui ettevõtjad ütlevad, et nad on tööinspektsiooni koostööpartnerid, kuigi inspektsioon ei saa selliseid asju teha,» ütles tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Kristel Plangi.

Tööinspektsiooni poole on hiljuti pöördunud palju tööandjaid, kes on saanud pakkumisi, kus on loodud seoseid mõne ettevõtte müügipakkumise ning tööinspektori kontrolli vahel, mis aga ei vasta tegelikkusele.

Teine probleem on Plangi sõnul esinenud ettevõtetega, mis vaatavad tööinspektsiooni dokumendiregistrist ettekirjutuse saanud ettevõtete andmeid ja siis asuvad neile koolitusi ja dokumentide vormistamise teenust pakkuma.

Selleks, et sellise tegevuse vastu seista, on tööinspektsioon koostöös andmekaitse inspektsiooniga üle vaadanud registrisse riputatavates otsustes avaldatud andmed ja mõned asjad eemaldanud.

Kokku on Plangi sõnul viimastel aastatel olnud umbes kümmekond ettevõtet, mis on sellist ebaeetilist kauplemistava kasutanud. «Samas ega selles otseselt midagi seadusevastast ei ole,» rääkis ta ja lisas, et kindlasti ei ole tööinspektsioon erinevate ettevõtete koostööpartner või üldse erinevate pakkumistega seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles