Pensionide esimene kojukanne eurodes kulges ladusalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Pensionide ja toetuste väljamaksmine Eesti Posti vahendusel sujus ka eurole üle minnes rahulikult, teatas ettevõte.

 


«Valmistusime põhjalikult ja tegime tõsiseid ettevalmistusi, et pension eurodes tõrgeteta välja maksta ning pensionide ja toetuste raha jõuaks saajateni õigeaegselt. Täna võime öelda, et inimesed olid rõõmsad ja ootasid kirjakandjat pikisilmi. Kuigi pensionäridele tundus väljamakstav pension tunduvalt väiksem, oli rõõm uute rahatähtede üle suur,» kommenteeris pensionide maksmist jaanuaris postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult.

Pensionide kojukande teenuse mahud on pooleteise aasta jooksul vähenenud ligi 16 protsenti. Kui 2009. aastal sai pensioni koju keskmiselt 32 027 inimest, siis selle aasta jaanuaris on see arv 26 241.

Veel 2008. aastal toimetas Eesti Post keskmiselt pensioni koju 70 000 inimesele kuus, kuid siis oli see teenus kõigile tasuta.

Praegu viib Eesti Post 12 429 inimesele pensioni kätte riigi kulul ja 13 812 maksab selle eest ise. Kojukande tasu on 4,60 eurot (varem oli 60 krooni) korra eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles