Kohvikutepäevad tähistavad kümnendat sünnipäeva

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikutepäev 2014. aastal Kärdlas.
Kohvikutepäev 2014. aastal Kärdlas. Foto: www.kohvikutepäev.ee

Tänaseks üle Eesti levinud kohvikutepäeva formaat mõeldi välja Hiiumaal, et pöörata tähelepanu Kärdla ajaloole, mille elanikke tuntakse juba 19. sajandist kohvilähkrite nime all.

4.-7. augustil toimuvad Hiiumaal kümnendad kohvikutepäevad tähistavad tänavu kümnendat sünnipäeva. Juba esimesed kohvikutepäevad andsid korraldajate sõnul tunnistust, et tegemist on headest emotsioonidest kantud sündmusega, millel on võime kogukonda ühendada, teatas MTÜ Kärdla Kohvikutepäev.

Kümme aastat hiljem kestavad kohvikutepäevad Hiiumaal lausa neli päeva järjest.  Kohvikutepäevade võlu seisnebki korraldajate kinnitusel selles, et mitmed eriilmelised kohvikud saavad anda ühise panuse, mis igal korral ainukordse tervikpildi loob.

Ühepäevakohvikute pidajatele pakub kohvikutepäev võimaluse lasta fantaasial lennata, külastajatele võimaluse kiigata erinevaid paiku, kuhu igapäevaselt ehk üle läve ei astuda ei saa ning täita oma päev nii maitsemeeli kui vaimu ergutavate elamustega.

Hiiumaa perede ja sõpruskondade kostitamise ja külalislahkuse meistriklassi saab nautida 4.–7. augustini. Kõikide kohvikute ning nende tegevuste, kontsertide ja muude sündmustega on võimalik lähemalt tutvuda Hiiumaa kohvikutepäevade kodulehel,  Facebookis kui ka Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles