Vastus, mis võib tööintervjuul saatuslikuks saada (1)

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: SCANPIX

Kui tööandja küsib sinult palgasoovi ning annad sellele konkreetse vastuse, ei pruugi see soovitud numbrit tagada - võibolla oleks tööandja pakkunud isegi rohkem või arvab hoopiski, et sinu kogemus pole nimetatud numbri vääriline.

Tööintervjuul võib potentsiaalne tööandja küsida trikiga küsimusi, millele vastuse andmine võib olla ebameeldiv. Näiteks uuritakse tihti, kui palju sa eelmisel töökohal teenisid ning millised on sinu ootused töökohale ja palganumbrile, vahendab Business Insider.

«See küsimus on lõks,» sõnab isikliku panganduse nõunik Ramit Seth. Kui kogenud juhid kuulevad sinult kiiret vastust palga kohta, võib juhtuda, et hakkad tööle saades saama vähem raha, kui firma oleks sulle algselt maksta planeerinud.

Küsimusele vastamisest keeldumine võib jätta sinust samuti halva esmamulje. Et küsimusele mitte vastust andmata jätta või see täpselt välja öelda, soovitab Seth asjale pigem loovalt läheneda.

«Hetkel sooviksin ma uues töökohas ning ka palganumbris näha seda, mis on hea ning sobiv meie mõlema jaoks ning olen kindel, et ka firma arvab sama,» tõi Seth näite soovituslikust vastusest.

Sethi sõnul annab taoline suhtlus ka edaspidiseks rohkem võimalusi kui see, et kindel palgasoov koheselt välja öelda või vastamisest keelduda. Tema sõnul on soovitatav palgaläbirääkimisi pidada siis, kui teid on juba tööle välja valitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles