Katusevaringuga kindlustus jutule ei võta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kunderi ja Jakobsoni tänava nurgal varises sisse maja katus. Inimesed kannatada ei saanud.
Tallinnas Kunderi ja Jakobsoni tänava nurgal varises sisse maja katus. Inimesed kannatada ei saanud. Foto: Olev Mihkelmaa

Juhtumeid, kui maja katus lume raskuse all kokku kukub, võib käsitada kui majaomaniku enda lohakust ning seetõttu võib abi katuse taastamiseks saada heal juhul vaid omavalitsusest.

Saaremaal Pihtla vallavalitsus aga keeldus lume raskuse alla kahjustada saanud kinnisvara omanikke, sest leidis, et nende ennetamisele oleks saanud inimesed ise kaasa aidata ning teiseks on inimestel võimalik oma hooneid kindlustada ning kahjuhüvitist sealt saada, kirjutab Saarte Hääl.

Teisalt öeldi erinevatest kindlustusfirmadest Saarte Häälele, et lume katuselt koristamata jätmine on inimese enda hooletus ning seda võib käsitada kui kahjusaamisele kaasa aitamist, seetõttu lumega sisse vajunud katuste juhtumeid kindlustus reeglina ei hüvita.

«Kindlustus on mõeldud kaitseks ootamatuste eest. Kui lund on aga kogunenud katusele juba nädalaid ja selle eemaldamiseks ei ole mitte midagi ette võetud, ei ole katusekonstruktsioonide purunemise korral enam tegemist ootamatu ja ettenägematu sündmusega,» märgitakse ka Seesam kindlustuse kodulehel.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles, et kodanikku, kelle vara on lume tõttu kahjustada saanud, püütakse aidata ja eelarvest leitakse vajadusel ka vajaminev summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles