Sügisene parvlaevagraafik muudab sõidu senisest kiiremaks

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandri ja Muhumaa vahet sõitev praamlaev Muhumaa.
Mandri ja Muhumaa vahet sõitev praamlaev Muhumaa. Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kinnitas alates 1. oktoobrist jõustuva sõidugraafiku Saaremaa ja Hiiumaa parvlaevaliinidel, mille järgi väljumiste arv kohati väheneb, kuid TS Laevade uued alused hakkavad senistest kiiremini sõitma.  

Selleks, et kõik reisijad saaks probleemideta üle veetud, on sügisese graafiku koostamisel juba arvestatud erinevate sündmuste ja tähtpäevadega, mil graafikud on sätitud tihedamalt. Näiteks Saaremaa ralli ajal rakendatakse liinil tihendatud graafikut.

Saarlaste põhigraafik toimib samadel kellaaegadel nagu hetkelgi, küll aga saab teine laev sõita taas põhilaevaga paralleelselt ja vastassuunas, nagu see oli varasematelgi aastatel. Hiidlased peavad sügisest lühemate üleveo aegade tõttu arvestama enamikel reisidel suvistest erinevate väljumisaegadega.

Samuti on saarte elanikele oodata üleveo kvaliteedi tõusu, kuna sõit mandrilt saartele ja tagasi on tulevikus kiirem. Virtsu-Kuivastu liinil peavad mõlemad laevad tagama ülesõiduaja umbes 28 minutit, mis võimaldab rakendada graafikut, kus laev väljub iga 35 minuti tagant, ja Heltermaa-Rohuküla liinil ülesõiduajaga umbes 75 minutit, mis võimaldab rakendada graafikut, kus laev väljub iga 1,5 tunni tagant.

Heltermaa-Rohuküla liinil teeb alates 1. oktoobrist vedaja nädala sees ja laupäeval kuus reisi mõlemas suunas, reedeti ja pühapäeviti kaheksa reisi mõlemas suunas. Alates 31. oktoobrist muutub graafik talviseks ehk arvestab vähema reisijate huviga.

Virtsu-Kuivastu liinil kehtib alates oktoobrist graafik, mille alusel tehakse nädala sees 16 reisi mõlemas suunas, laupäeviti 15 reisi ning reedeti ja pühapäeviti 20–23 reisi kummaski suunas. Sarnaselt Hiiumaale, muutub alates 24. oktoobrist Saaremaa graafik talviseks.

1. oktoobrist teostab reisi mandri ja saarte vahel TS Laevad, kes on uued graafikud kooskõlastanud ka maavalitsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles