Kodu valgustamiseks ei piisa vaid laelampidest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laelamp.
Laelamp. Foto: Egert Kamenik

Kuigi koduvalgustuse valikul on võimalik appi kutsuda ka spetsialiste, püüab enamik ilmselt ise sobivad lambid välja valida ja neisse pirnid sisse keerata. Samas tuleb omapäi tegutsejatel arvestada, et lihtsalt ühest laelambist õdusaks ja otstarbekaks toavalgustuseks ei piisa.

Laelamp annab küll üldvalgust, kuid lugemiseks ja teleri vaatamiseks sobib palju paremini seina- või põrandalamp ning hubasuse loomiseks kulub ära peidetud valgus ehk karniisi- või süvistatud valgustid, kirjutas Õhtuleht.

Lisaks tuleb piisava valgustuse tagamiseks teada tubade suurust ja kõrgust, näiteks madalate lagede (2,5-3 meetrit) puhul on soovitatav kasutada vastu lage paigaldatavaid valgusteid, rippvalgustid sobivad taolises ruumis kohtadele, kus need ei takista liikumist.

Stiili osas ei pea ilmtingimata soetama vaid ühe sarja valgusteid – tervikliku mulje saab ka sarnastele vormidele või materjalidele truuks jäädes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles