Ühise rattaretkega kutsutakse ohutult liiklema

Anna-Maria Uulma
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: SCANPIX

Rattaretk «Tahan sõita ohutult» stardib tänavu kuueteistkümnendat korda Türilt. Retkega kutsutakse üles ohutult jalgrattaga liiklema.

Paide politseijaoskonna piirkonnavanema Priit Söördi sõnul on turvaliseks liikluseks vajalik ennekõike sõidukijuhtide ja jalgratturite üksteise mõistmine. «Oluline on see, et sõidukijuht märkab ja oskab arvestada jalgratturiga. Samas peab aga ka iga jalgrattur ise olema tähelepanelik ja tundma ohutusreegleid. Rattaretkega soovime pöörata tähelepanu jalgratturitele ja sellele, et turvalisele liiklusele saavad kõik anda oma panuse,» sõnas Söörd.

«Retkel osalevad jalgratturid on eeskujuks teistele, sest on hästi nähtavad, varustatud kiivri ning kaitsmetega. Samuti pööratakse tähelepanu ka sellele, kuidas peavad jalgratturid liiklema maanteel suures grupis.» lisas Söörd.

Suuremates peatuskohtades pakutakse osalejatele võimalust oma jalgratast kontrollida. «Koos Maanteeametiga veendutakse, et jalgratas on sõidukõlbulik ning seal oleksid kõik kohustuslikud osad küljes – tuled, signaalkell ja helkurid. Lisaks on kõigil huvilistel võimalik oma liiklusteadmised ja jalgrattasõiduoskused proovile panna vigurrajal,» sõnas piirkonnavanem.

Sel aastal on liikluses elu kaotanud kaks ja viga saanud 68 jalgratturit.

Ühisel retkel osaleb umbes 100 ratturit, kes läbivad üheskoos ligi 120 kilomeetrit. Ratturid sõidavad läbi Türi, Kõo, Võhma ja Suure-Jaani.

Retke korraldavad koostöös Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet, Omniva, G4S Eesti, Regio ja Falck Autoabi. Ohutu rattasõidu toetuseks osalevad retkel ka kohaliku omavalitsuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles