Vapustav muutus: koledast pööningust imekauniks eluruumiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pööningust saab kujundada kauni magamistoa.
Pööningust saab kujundada kauni magamistoa. Foto: Vida Press

Suvel peetakse kindlasti mõneski kodus plaani pööningu arvelt eluruumi juurde napsata.

Pööningupinna eluruumiks muutmine nõuab aga kindlasti ehituslikke erialateadmisi või spetsialisti abi - vana pööningu soojustamine, vintskappide ehitus ning katuseakende paigaldus on keerulised tööd, mida võhikul ette võtta ei maksaks. Samuti nõuab pööningu seadustamine eluruumina vajalike paberite kordaajamist - mida selleks teha, tuleks kohaliku omavalitsuse ehitusjärelvalve spetsialistilt järele küsida. Ebaseaduslik ja võhiklik ümberehitus võib hoonele hiljem palju kahju teha.

Kui aga teadmised-oskused olemas või spetsialistid appi palutud, tasub mujalt maailmast ideid ammutada - Better Homes and Gardens näitab ühe koleda pööningu ümbersündi tõeliselt stiilseks vannitoaga magamistoaks-sviidiks. Vaata galeriid siit.

Nupukalt on panipaigana ära kasutatud kaldenurka jääv ruum, ka pööningutrepi kõrval olev koht on leidnud kasutust kodukontorina. Napsa ideid ja ammuta inspiratsiooni!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles