Poodidele jäävad alkoholi testostude halvad tulemused arusaamatuks (3)

Hanneli Rudi
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prismas on alkohol eraldi väljas.
Prismas on alkohol eraldi väljas. Foto: Liis Treimann

Kuigi juunis tehtud testostud näitasid, et Prismades ja Comarketi poodides müüjad sageli noortelt alkoholi ostmisel dokumenti ei küsi, kinnitavad mõlemad poed, et selle teemaga tegeletakse.

«Tuletame oma müüja-kassiiridele igal hommikul enne tööle asumist meelde, et dokumenti tuleb küsida kõigilt, kes näevad välja alla kolmekümneaastased ja soovivad osta alkohoolseid jooke või tubakatooteid,» ütles Prisma turundusjuht Silver Säga. 

Samuti teavitab Prisma kassasüsteem alkoholi ostmisel töötajat vanuse kontrollimise kohustusest. «Väga keeruline on öelda, miks selle uuringu tulemused nüüd niipidi on. Päris kindlasti ei ole me sellise tulemusega rahul ja teeme tööd edasi, et järgmise uuringu tulemused saaksid olema paremal tasemel kui aastal 2014,» ütles Säga. Tervise arengu instituudi 2014. aastal tehtud testostude puhul küsiti Prismas dokumenti  67 protsendil alkoholi ostudel, tänavu oli see number 33 protsenti.

Comarketi poodides küsiti dokumenti neljast ostust ühel. «Oleme kursis Pärnu linnavalitsuse poolt läbiviidud eksperimendiga ja TAI uuringu tulemustega. Pärast Pärnu Postimehe artikli ilmumist viisime koheselt ka ettevõtte töötajate seas läbi teavitustöö, kus selgitasime üle, miks tuleb noortelt, kes paistavad alla 30 aasta, küsida dokumenti,» vastas ütles Abc Supermarketsi kommunikatsioonispetsialist Stella Sadrak. Ta lisas, et poekett analüüsib,  mis on läinud töötajate koolitamises valesti ning mida saaks parandada.

Prismal on Eestis kaheksa poodi, testost tehti kolmes. Comarketeid on 19 ja kontrollost tehti neljas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles