Politsei jagab väärt nõuandeid lahkuminejatele

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhte ajal üksteisele usaldatud sotsiaalvõrgustike paroolid tasub pärast lahkuminekut sekelduste vältimiseks ära muuta.
Suhte ajal üksteisele usaldatud sotsiaalvõrgustike paroolid tasub pärast lahkuminekut sekelduste vältimiseks ära muuta. Foto: SCANPIX

Inimsuhted on keerulised ja lahkuminekud võivad olla tihti emotsionaalselt kurnavad. Vahel võib ka juhtuda, et endine kaaslane tunneb vajadust enda pettumust väljendada teise Facebooki kontol pahandusi tehes.

Politsei-ja piirivalveamet hoiatab oma Facebooki lehel inimesi untsuläinud suhete tagajärgede eest. Olgu need suhted siis töised või personaalsed.

«Pole midagi kurvemat kui untsuläinud inimsuhe, mis lõppeb inetult. Viimasel ajal on politsei poole pöördunud suur hulk abivajajaid, kes pärast purunenud suhet avastasid, et teine osapool kuritarvitas kunagist usaldust ning kaaperdas nende sotsiaalmeediakonto või tekitas muul moel digimaailmas segadust.

Meie käest on mitmel korral abi otsinud tööandjad, kui nende ja töötaja vahelised probleemid tõid kaasa tööks vajalike materjalide kustutamise või firma e-posti ja sotsiaalmeedia kontode ligipääsu kuritarvitamise.

Ettevõttes aitab korda hoida sisemine eeskiri, kus täpselt kirjeldatakse, kes, kuidas ja mis eesmärgil saab kasutada firmaga seotud e-posti kontosid ning mis tingimustel võib toimetada firma sotsiaalmeedias. Selline dokument aitab vältida olukorda, kus hiljem ei ole tööandjal kohtuvaidluse korral millelegi tugineda.

Lähedaste inimeste lahkumineku korral aitab segadust vältida, kui üle vaadata enda digitaalne elu ning muuta e-kontode turvasätteid. Salasõna vahetades võtke alati kasutusele tugev ja unikaalne parool. Nii on kindel, et kunagine tundeküllane suhe ei ärka varjusurmast üles hävingut levitava Frankensteini monstrumina,» seisab politsei-ja piirivalveameti Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles