Terrorikaitse saab reisikindlustuse osaks (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Läänes aina sagenevad terrorirünnakud on ärgitanud Eesti kindlustusfirmasid oma reisikindlustuste pakkumisi muutma. Enamasti tuleb terroriga kaasnevate kulude katmiseks juurde maksta, paar ettevõtet on selle ohufaktori aga juba oma põhipaketti lisanud.

«Terroriga seotud kindlustuskahjude hüvitamine on Ifi e-büroost ostetud poliisidel sees alates 2015. aasta sügisest,» rääkis If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht Kairit Liik. Tema sõnul tähendab see, et kõik Ifi e-büroost ostetud reisikindlustuse poliisid saavad automaatselt ka terrorismiga seotud kaitse, mille täpsem ulatus on määratud lepingus.

Kui osta meditsiiniabi kindlustus, siis hüvitatakse terroriaktis vigastada saanud inimese meditsiiniabi kulud. Ülejäänud kaitse, nagu näiteks reisitõrge, on võimalik soovi korral juurde valida. If kindlustuses tehtud reisitõrkekindlustus sisaldab aga automaatselt ka evakuatsiooni terrorismi, sõja, massikorratuste, epideemia ja loodusõnnetuse korral. «If hüvitab evakueerumisega seotud kulud majutusele ja transpordile, mis on seotud riigist tagasipöördumisega,» selgitas Liik. Meditsiiniabi ja reisitõrke kaitse kehtib 14 päeva jooksul alates eespool nimetatud sündmuse algusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles