Raudteeremondid toovad endaga muutused Elroni sõidugraafikutes

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiga reisides tasuks reisiplaane tehes rongide väljumisajad üle kontrollida.
Rongiga reisides tasuks reisiplaane tehes rongide väljumisajad üle kontrollida. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alates 2. augustist muutub raudteeremontide edenemise ja Nõmmküla jaamas algavate tööde tõttu Elroni Tallinn-Aegviidu-Narva/Tartu sõiduplaan. Sõiduaegade muutmine toob kaasa ka muudatusi Kagusuuna ja Tallinn-Pääsküla liini reiside sõiduplaanis.

«Enamasti ei ole erinevused senise sõiduplaaniga suured, jäädes valdavalt kümne minuti piiresse,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. «Mõnede väljumiste puhul on muudatused siiski suuremad, mistõttu palume kõigil reisiplaane tehes rongide väljumisajad üle kontrollida. Uued sõiduplaanid on avaldatud sõiduplaani otsingus ja failidena Elroni kodulehel, need jäävad kehtima kuni augusti lõpuni,» sõnas Kongo.

Väljumisajad muutuvad mõnevõrra ka Kagusuunal (Tartu-Koidula/Valga) ning Pääsküla liinil muutub seni igapäevaselt käigus olnud reis 731 (10:06 Tallinn-Pääsküla) 2. augustist tööpäevaseks.

Endiselt teenindatakse reisijaid kolmel päeval nädalas osaliselt asendusbussidega Jõgeva-Tartu lõigul. «Ajutine rongireiside asendamine bussidega Jõgeva-Tartu lõigul on tingitud taristuettevõtte tehtavast raudteeremondist,» ütles Ronnie Kongo.

Jõgeva-Tartu lõigul teenindatakse reisijaid bussidega teisipäeva, neljapäeva ja laupäeva päevastel aegadel. Tartus peatuvad soodushindadega asendusbussid kolmes peatuses: lisaks raudteejaamale ka kesklinnas Hansakeskuse juures ja Salvesti peatuses. Asendusbusside peatused on märgistatud Elroni värvides tahvlitega, praktilist reisiinfot saab Elroni kodulehelt ja tasuta rongiinfo telefonilt 616 0245. 

Raudtee rekonstrueerimistööd Tapa-Tartu lõigul

Taristuomanik AS Eesti Raudtee alustas 5. aprillil rekonstrueerimistöid Tapa ja Tartu vahel. Jätkub eelmisel aastal alanud kapitaalremont, mille käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad, liiprid), vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ning remonditakse ülesõidukohad (katte vahetus, tõkkepuud). 

Remondiaegse sõiduplaani koostab Elron koos remondi tellija Eesti Raudteega, arvestades reisijate huvidega võimalikult suures mahus. Neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus. Vaid kolmel päeval nädalas (T, N, L) ning seda vaid päevasel ajal asendatakse rongid osaliselt bussidega, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Järgmised sõiduplaani muudatused Edelasuuna rongide osas lisanduvad 20.augustist, mil raudteeremondid Kiisa-Rapla vahel liiguvad uuele lõigule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles