MTÜ: Eesti Interneti SA loob kunstlikult nõudlust domeenide järele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MTÜ Eesti Interneti Kogukond teatas, et domeenireformi eest vastutaval Eesti Interneti Sihtasutusel on plaanis luua kunstlik nõudlus uute domeenide registreerimiseks  .ee domeenide täpitähtede toe näol.


MTÜ teatas, et  25. jaanuaril kuulutas Eesti Interneti SA välja avaliku hanke täpitähtedega domeenide tehnilise toe loomiseks.

«Dateerimata ja riigihanke seaduse vastu eksivates hankedokumentides palutakse pakkumised saata maksuametisse.

Praeguses olukorras, kus .ee domeenide üüratu hind ei ole põhjendatud, saavad täpitähtedega domeenid vaid rohkem segadust külvata,» teatas MTÜ.

Näitena tuuakse firma, kelle käes olid seni näiteks domeenid byrookaubad.ee ja burookaubad.ee ning kes peab hakkama domeeni maksma kolmandat korda, et registreerida endale ka domeen bürookaubad.ee.

Eestis on väga palju ettevõtteid, millede .ee-domeenides võiks kasutada täpitähti, leiab interneti kogukond.

Samas lisatakse, et domeenis olevate täpitähtede tugi puudub mitmetel levinud ja igapäevaselt kasutust leidvatel programmidel nagu näiteks Internet Explorer 6, mõnedel Microsoft Outlook versioonidel ja Outlook Express e-posti tarkvaral.

See tähendab, et kui saata e-kiri aadressile meelis@bürookaubad.ee on tulemuseks veateade ja kiri jääb saatmata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles