Komisjon: Eestis on müügil Gruusia veine imiteeriv Bulgaaria kaup

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon on Eestile saatnud märgukirja, mille järgi on Eesti poodides müügil Bulgaarias toodetud vein nimega Kvaznkari, mis imiteerib kujunduse ja kaubamärgi poolest Gruusia geograafilist tähist Khvanchkara.

«Gruusia ametivõimude informatsiooni järgi on nime all "Kvanzkari" müügil vein, mis imiteerib Gruusia veini Khvanchkara, seejuures Eestis Tartu linnas jaekaubandusketis Salver [sic] ning võimalik, et ka muudes kohtades,» seisab Euroopa Komisjoni märgukirjas, vahendab BNS. 

Komisjon märkis, et Euroopa Liidu ja Gruusia vahelise assotsiatsioonilepingu järgi on Euroopa Liidus kaitstud muuhulgas Gruusia veinide geograafilised tähised. Kaitstud on ka sihilikult imiteerivad tootenimed, isegi kui tegelik tootmiskoht on välja toodud.

«Näib, et toote müümine nime Kvanzkari all Gruusia tähestikku kasutades, ehkki tooteetiketil esitatud teabest selgub, et vein on toodetud Bulgaarias, rikub eelnimetatud kaitsmistingimusi,» seisab märgukirjas.

Seetõttu palub Euroopa Komisjon Eestis uurida tähise Khvanchkara võimalikku väärkasutamist ning kui säärane olukord tuvastatakse, võtta tarvitusele kõik vajalikud meetmed, et rikkumine lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles