Neli nippi, kuidas sisustada pisikest magamistuba

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka pisikest magamistuba saab kujundada.
Ka pisikest magamistuba saab kujundada. Foto: Vida Press

Kui magamistoaks pole rohkem ruumi kui pisike kambrike, mis mahutab ennekõike voodi, võib sellest ometi põneva pilgupüüdja kujundada, soovitab Houzz.

1. Ära loobu kujunduselementidest

Paljud inimesed kardavad pisikesse magamistuppa asju kuhjata, sest see võib ruumi veelgi pisendada. Tegelikult mitte: hästi läbimõeldud akessuaarid nagu kardinad, vaibad, padjad ja pildid on ka pisikeses magamistoas omal kohal. Ent ole valvas - magamistuba peaks olema kasututest asjadest vaba, nii et ära lase pudipadil tekkida!

2. Kaks-ühes mööbel

Pisikeses ruumis peab selle võimaluste ärakasutamiseks nupukas olema - appi tuleb nö. kaks-ühes mööbel, näiteks voodiga kokku ehitatud panipaigad või mitmeotstarbeline öölauake. Ka voodijalutsis olev pink võib samahästi olla panipaik, samuti tasub eeskuju võtta kas pisikestest hotellitubadest või minimajadest: seal on iga sentimeeter oskuslikult ära kasutatud.

3. Kujunda voodipeatsit

See on üks hea koht, mida ka väikeses magamistoas kujundada saab: vali näiteks põnev värv, paiguta voodi kohale kõrgemale raamaturiiuleid vms.

4. Peegel

Levinum viis on suurele lükanduksega seinakapile peeglid lisada. Peegli koht pole aga voodi kõrval või vastas: kui vaatad voodist kogu aeg oma peegelpilti, muutud rahutuks. Parem on peegel paigutada voodipeatsisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles