Tasub teada: kuidas muuta grillipidu vihmakindlaks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatu vihm võib mõnusa grillipeo ära rikkuda.
Ootamatu vihm võib mõnusa grillipeo ära rikkuda. Foto: SCANPIX

Suvel on ilm väga ettearvamatu. Sõpradele korraldatud grilliõhtu võib täiesti untsu minna, kui vihma hakkab sadama.

Kuigi võib öelda, et natukene vihma käib asja juurde, ei ole vihm grillimise juures siiski meeldiv. The Guardian on kirja pannud mõned nipid, kuidas grillipidusid ka vihmase ilmaga korraldada.

Ükskõik kui halvaks ilm läheb – ära vii grilli garaaži või kööki. Märgadest riietest palju hullem on vingugaasimürgistus. Kui sul pole katusealust, mis hoiaks asjad kuivana, kuid laseks tuulel siiski õhku ventileerida, siis tasub investeerida suurde vihmavarju, mis kataks nii sind kui ka grilli. Sobilik on ka vastupidav päikesevari, tänu millele saad grillimise ajal ka mõlemat kätt kasutada. Kui sajab vihma, siis on enamasti ka tuuline. Tulekahju ärahoidmiseks tasuks jälgida, et tuli päikesevarju ei hakkaks.

Vihmase ilmaga grillides ei tasu unustada, et vihm alandab üldjuhul ka õhutemperatuuri. Seega tasuks kasutada rohkem sütt kui tavaliselt. Ühtlasi valmib ka toit aeglasemalt kui päikeselisel päeval ja tihti võib liha hakata kõrbema, sest keegi ei taha seda kontrollima minna.

Vihmasel päeval tasub valmistada midagi, mida saab eelküpsetada ja seejärel viimase lihvi grillil anda. Hea valik on näiteks eelküpsetatud ribid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles