Uskumatu: kuhu kaob küll meie raha?

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Liis Treimann

Tihti võivad väiksemad ostud meie rahakotti enam tühjendada kui mõni suur ja kindel väljaminek.

Meil kõigil on halbu harjumusi, mõnel leidub neid üks, kuid mõnel lausa mitu, vahendab Business Insider. Üks halb harjumus on  kindlasti tarbetu kulutamine, kus raha antakse välja väikeste summade haaval, kuid lõpptulemus võib olla laastav.

Millised võivad olla aga pisikulutused, mida me ootamatult teha võime?

  • Lõuna, kohvi ja näkside igapäevane ostmine.

Töökoht linnas tekitab tunde, et iga päev väljas lõunat süüa on mõistlik, kuid tegelikult on see üsna kulukas.

  • Krediitkaardi kasutamine

On väga mugav pidevalt krediitkaarti kasutada, kuid kui ostmiseks on vastav summa juba olemas, siis ei ole see mõttekas. Raha säästab oluliselt, kui soovitud ese kohe välja osta.

  • Liigne meelelahutusse panustamine

Nii mõnelegi meist jääb tihti silma uus raamat või film, mida tahaks kohe poodi ostma minna. Enne tuleks aga kaaluda, et ehk saab sama asja ka kuskilt odavamalt. DVD asemel on mõistlik teha end näiteks Netflixi kasutajaks ja raamatuid saab alati ka tasuta laenutada.

  • Väljas söömine

Sõpradega kohtumisplaane tehes otsustatakse tihti välja sööma minna. Kuid see on kulukas ettevõtmine, odavam oleks kindlasti korraldada sõpradega kodune filmimaraton, kus igaüks võtab toidu ja joogi ise kaasa.

  • Kinkekaardid jäävad unarusse

Tihti ei osata sulle sünnipäevaks midagi kinkida ja raha asemel leiad ümbrikust hoopis kinkekaardi. Kui leiad, et kinkekaart ei sobi sinu maitse-eelistustega, siis ei soovita me seda siiski kasutamata jätta. Kasuta kinkekaarti mõnele teisele inimesele kingitust ostes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles