Mosleminaise ujumisriietus tekitas Eesti mehes küsimusi (22)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkini.
Burkini. Foto: HANDOUT/AFP

Kohalikku meest pani imestama spordiklubi väide, et šortsides mees ei tohi sealses basseinis viibida, kuid ujumisriietusena burkinit kandev mosleminaine on teretulnud.

«Minule tundub veidi kummaline, et basseinides, kus meestel on keelatud viibida šortsides, võivad mosleminaised viibida täisriietuses ja peakattega,» kirjeldas Rocca al Mare MyFitnessi klient Rein. Mees pöördus küsimusega ka spordiklubi poole, kuid ei jäänud sealse vastusega rahule.

MyFitness Eesti tegevjuhi Tiina Otsa sõnul tuleneb taoline reegel üleüldisest ujulate kasutamise kombest, milles on ära märgitud, et šortside kandmine ujulas on keelatud.

«Põhjus, miks see nii on, tuleneb sellest, et šortsidega ei käida ainult ujulas, vaid ka mujal ning need ei ole loodud spetsiaalse ujumisriietusena,» sõnas Otsa. Ta lisas, et mosleminaistel on selleks aga vastavalt enda kultuurile etteantud ujumisriietus.

Otsa sõnul tegelevad nad aga kindlasti reeglite muutmisega, et ka meeste šortside kandmine ujulas muutuks lubatuks.

«Mis aga kindlasse isikusse puutub, kes burkiniga ujulasse tuli, siis saame me kõik aru, et muutub maailm ja ka Eesti, seega peab harjuma teiste kultuuridega ning vajadusel võtma selleks uuemaid seisukohti,» sõnas Otsa.

Kalev Spa veekeskuse juhatuse liikme Tõnu Tanvelli sõnul võib nende keskuses käia vaid ujumisriietega. «Šortsid on keelatud, kuna need võivad olla ohtlikud külastajatele atraktsioonide kasutamisel (lukkude, nööpide, taskute tõttu). Ka mosleminaised võivad kasutada ainult ujumisriideid, nemad kasutavad selleks loodud burkinit,» sõnas Tanvell.

Ka Aura Veekeskuse teenindusjuhi Luule Arrase sõnul on šortsid nende ujulas keelatud, kuid igasugused muud spetsiaalsed ujumisriided lubatud.

«Šortside keelamine on tingitud praktilisest vajadusest kaitsta vee puhtust. Üldjuhul on šortsidel taskud, kuhu võib olla ununenud esemeid. Näiteks pabertaskurätikuid, münte, võtmeid, aga ka kõrvaklappe, telefone ja teisi väärtuslikke esemeid, mille hävimisest on klientidel kahju. Lisaks sellele jälgime, et šortside küljes ei oleks neete, lukke ja muid metallosi, mis võivad kriimustada teisi kliente või kahjustada liumägesid,» seletas Arras.

Arrase sõnul on nemad tolerantsed eri kultuuride ujumisriietuse suhtes, kui tegu on tõepoolest ujumiseks mõeldud riideesemega.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles