Ansip soovitas gaasitarbijail tarbijakaitsest selgitust küsida

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi ja Andrus Ansip olid ühte meelt.
Jürgen Ligi ja Andrus Ansip olid ühte meelt. Foto: Margus Ansu

Nii peaminister Andrus Ansip kui rahandusminister Jürgen Ligi soovitasid tänasel valitsuse pressikonverentsil gaasitarbijaile pöörduda aastalõpu tasaarvelduse asjus tarbijakaitseametisse.


«Eesti Gaas on kehtestanud korra, mille järgi need, kes rohkem tarbivad, saavad gaasi odavamalt ja neile, kes vähem tarbinud, tehakse ümberarvestus. Ma ei oska praegu öelda, kui seaduslik see on ja kas see on ka ettevõtte ja kliendi vahel sõlmitud lepingus niimoodi kirjas,» ütles Ansip.

Ta avaldas kahtlust, kas arveldusaasta pikendamine 15 kuu peale, nagu Eesti Gaas tegi, on ikka seadusega kooskõlas. Selguse saamiseks soovitas ta tarbijakaitseametisse pöörduda.

Rahandusminister Jürgen Ligi märkis, et igal juhul peab klient kõigist tingimustest täpselt informeeritud olema. Ka tema viitas püsikulude suurele osale gaasi müügis, mistõttu suurematele tarbijatele tuleb hind väiksem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles